• Een hart voor onze medewerkers

  Meer dan 4 000 medewerkers telt GZA. Stuk voor stuk vormen zij het kloppende hart van onze organisatie en daar zijn we hen ontzettend dankbaar voor. Net zoals de vorige jaren organiseerden we een bruisende nieuwjaarsreceptie in het Hilton hotel om samen met hen het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.
  Uiteraard volgde op 12 mei met de dag van de ziekenhuismedewerker opnieuw een attentie. Ook de medewerkers van de woonzorggroep werden met een ijsje extra verwend.
  Tot slot nodigden we onze jubilarissen en medewerkers uit op de avant-première van De Premier in Kinepolis. De jubilarissenviering vond plaats in oktober.

  Delen op:
 • GZA loopt Antwerp Ten Miles & Marathon

  Zondag 17 april 2016: Antwerpen loopt. Onder de duizenden deelnemers aan de verschillende wedstrijden van de Antwerp 10 Miles & Marathon bevonden zich ook afgelopen jaar weer een honderdtal lopers uit onze organisatie.
  In de GZA tent konden ze vanaf ‘s ochtends terecht om hun rugnummer en loopshirt af te halen. Onze aanwezigheid hier is intussen traditie. Lopers en supporters vonden elkaar in en rond de tent en er heerste een gezellige en sportieve drukte.

  Delen op:
 • Amerikaanse ambassadeur bedankt
  GZA Ziekenhuizen

  Bij de aanslagen van 22 maart 2016 nam GZA Ziekenhuizen de zorg voor een aantal slachtoffers van Zaventem op zich. Enkelen hadden de Amerikaanse nationaliteit. Een maand na de aanslag ontvingen we een brief van Denise Campbell Bauer, ambassadeur van de Verenigde Staten. Ze bedankte al onze medewerkers voor de opvang van de Amerikaanse burgers.

  "In naam van de overheid van de Verenigde Staten, wensen wij onze oprechte dankt te uiten voor de door u en medewerkers van GZA Ziekenhuizen geleverde diensten aan de Amerikaanse slachtoffers van de terroristische aanslag op Brussels Airport van 22 maart 2016.
  De door u geleverde eerste hulp was van kritiek belang bij het stabiliseren van hun toestand en het bevorderen van hun herstel. Jullie zorg maakte het mogelijk dat deze patiënten terug naar de Verenigde Staten konden vertrekken om verder te herstellen, omringd door hun geliefden. Uw medewerkers, inclusief medische teams en sociale dienst, handelden allen professioneel en medelevend.
  Nogmaals dank voor jullie inspanningen ten gunste van onze Amerikaanse inwoners en voor de uitstekende medische zorg geleverd aan alle slachtoffers van de recente aanvallen.
  Hoogachtend
  Denise Campell Bauer"

  Delen op:
 • GZA Ziekenhuizen, onderneming met een hart

  Er gaat geen dag voorbij of er gebeuren ongevallen of operaties waarbij mensen een bloedtransfusie nodig hebben. Als zorgverleners zijn we ons daar erg van bewust.
  Het Rode Kruis is voortdurend op zoek naar nieuwe donoren om haar voorraad aan bloed aan te vullen en zo mensenlevens te kunnen redden. Om hen te helpen, riepen we onze medewerkers op bloed te geven zodat GZA Ziekenhuizen nog meer een “onderneming met een hart” zou worden.

  Delen op:
 • Levensloop, samen lopen voor het leven

  Stichting tegen Kanker organiseert Levensloop intussen in meer dan 20 landen. Ook in België ondersteunen ze zo de strijd tegen kanker. Gedurende 24 uur vieren we iedereen die kanker overwon of er nog tegen vecht. Daarnaast herinneren we ook de mensen die de strijd tegen kanker verloren. Ook wij liepen en steunden mee op 8 en 9 oktober 2016 in Edegem en op 22 en 23 oktober 2016 in Beveren.

  Het deelnamegeld dient om wetenschappelijk onderzoek te steunen, preventie te promoten, hulp te bieden aan mensen die financieel worden getroffen door de ziekte en om beschikbare middelen te mobiliseren ten voordele van de strijd tegen kanker. Ook ons project PRINK krijgt daardoor een toelage.

  Delen op:
 • Mini-GZA-ziekenhuis op
  de Gedempte Zuiderdokken

  Op zaterdag 24 september 2016 organiseerde Think-Pink voor het eerst haar Gezondheidsdag. Daags voor de Race for The Cure focuste de Gezondheidsdag zich tussen 9 en 17 uur op de gezondheid van vrouwen. In een speciaal ingericht “gezondheidsdorp” op de Gedempte Zuiderdokken konden dames, maar ook mannen uiteraard, terecht voor informatie, onderzoeken en sportdemonstraties.

  GZA Ziekenhuizen droeg graag haar steentje bij tot dit mooie initiatief en richtte er, samen met UZA, een mini-ziekenhuis in waar bezoekers terechtkonden voor heel wat tests, tekst en uitleg.

  Delen op:
 • Stagepluim

  Bij GZA staan we niet alleen voor een warme zorg naar onze patiënten toe, we creëren ook kansen voor jonge mensen en hebben oog voor de inzet van onze medewerkers. Naar goede gewoonte organiseerde de dienst talentbeheer daarom ook in 2016 de GZA Stagepluim. Tijdens dit evenement bedanken we alle medewerkers en stagiairs voor hun inzet het afgelopen jaar.

  Dit jaar reikten we de pluim uit in het museumcafé MIKA. De vier winnende diensten waren: het dagziekenhuis en de dienst geriatrie op campus Sint-Jozef, het dagziekenhuis en de dienst patiëntenvervoer op campus Sint-Vincentius.

  Delen op:
 • KTA Da Vinci maakt kerststal voor campus Sint-Augustinus

  Al tientallen jaren kijken medewerkers, patiënten en bezoekers van campus Sint-Augustinus in december uit naar de komst van de kerststal. Vroeger een prestigeproject van onze groendienst werd de kerststal in de inkomhal in 2016 voor het eerst ontworpen en gebouwd door enkele enthousiaste leerlingen van de afdeling hout van het Koninklijk Technisch Atheneum Da Vinci uit Edegem. En dat het resultaat er mocht wezen!

  Delen op:
 • Dag voor Togo

  Net zoals elk jaar toonden de medewerkers van GZA Ziekenhuizen bij de start van de lente hun hart voor Togo. Op vrijdag 18 maart organiseerde het Togoteam immers voor de vijfde keer een grote verkoop- en inzamelactie ten voordele van het moeder-kindziekenhuis in Kara. Voor de zoetebekken werden wafels en paaseitjes verkocht maar onze medewerkers konden zich eveneens inschrijven voor de Togolese maaltijd op campus Sint-Augustinus.

  In het Afrikaanse Togo wonen bijna 7 miljoen mensen. 260 000 van hen zijn weeskinderen.
  65 kinderen op 1 000 in dit land overleven hun geboorte niet. Sinds 2005 bouwt GZA Ziekenhuizen samen met SOS Kinderdorpen aan een moeder-kindziekenhuis in de stad Kara.

  Delen op:
 • Brusjes op de neonatologie

  Elke dag ontfermt de dienst neonatologie op campus Sint-Augustinus zich over premature baby’s en pasgeboren kindjes met gezondheidsproblemen. In het kader van Family Centered Care stampte de dienst een project uit de grond om de broertjes en zusjes (brusjes) van de baby’s meer bij de ongewone, nieuwe gezinssituatie te betrekken.
  Voor de kinderen gelden strikte bezoekuren, zij dragen immers vaak ziektekiemen mee. Zo mogen kinderen jonger dan zes vaak maar één keer per maand op bezoek komen met als gevolg dat de ouders wel een band opbouwen met de baby maar de brusjes vallen uit de boot. Met de ontwikkeling van een aantal tools, zoals het GROTE brusjesboek, wil de dienst de relatie tussen de baby en de brusjes ondersteunen en stimuleren.

  Delen op: