• GZA

  GasthuisZusters Antwerpen (GZA) is een organisatie van zorg- en welzijnsvoorzieningen. In 2016 bestond de groep uit drie ziekenhuiscampussen en acht woonzorgcentra. In totaal stelt GZA bijna 4 000 medewerkers tewerk.

  Op onze drie ziekenhuiscampussen Sint-Vincentius (Antwerpen), Sint-Augustinus (Wilrijk) en Sint-Jozef (Mortsel) staan een 400-tal gespecialiseerde artsen uit de meest diverse disciplines en 3 100 zorgverleners klaar om onze patiënten te omringen met de beste zorg. We vertegenwoordigen hiermee ruim 25 % van het zorgaanbod in de Antwerpse regio.

  Onze acht woonzorgcentra bieden een thuis aan 800 ouderen. Ook elk van hen kan bij ons rekenen op vakkundige zorg op maat.

  Delen op:
 • Missie en visie

  Onze missie: “GasthuisZusters Antwerpen wil toonaangevend zijn in het aanbieden van gezondheids- en welzijnszorg. GZA wil dit realiseren vanuit een christelijke levensvisie en met respect voor haar geschiedenis en waarden, en dit op een economisch, ecologisch en maatschappelijk verantwoorde wijze.”

  Meer over onze missie en visie vindt u hier.

  Delen op:
 • Waarden en normen

  Waarden en normen verdienen ook onze zorg. GZA heeft hier vanuit haar historische achtergrond steeds de nodige aandacht aan besteed. Door de voortdurende evoluties in de maatschappij vonden we het belangrijk om onze vier basiswaarden ook uit te schrijven: het welzijn van mensen, het geloof in vooruitgang, een christelijk wereldbeeld en levensvisie, en maatschappijbewustzijn. Ze vormen een leidraad bij elke zorg die we verlenen en bij elke beslissing die we nemen.

  Meer over onze waarden en normen vindt u hier.

  Delen op:
 • Organisatiestructuur

  GZA is voortdurend in beweging om de uitdagingen van de toekomst efficiënt en strijdvaardig aan te kunnen gaan. Onze patiënten en bewoners staan daarbij centraal.

  We leggen onze focus op de beleving en de ervaring van onze patiënten, bewoners en hun familie tijdens hun behandeling of verblijf bij ons. Elk van hen is immers onze ‘gast’ zolang hij of zij bij ons verblijft.

  Meer over onze structuur vindt u hier.

  Delen op:
 • Raad van Bestuur

  Etienne Wauters (afgevaardigd bestuurder), Patrick Van der Straten, Bea Cantillon, Jan Adam, Bernard Bruggeman, Chris Claessens, Hugo Sebreghts (voorzitter), Karine Van Schil, Heidi Loos, Jan Declerck, Josée Van Bulck (secretaris).

  Raadpleeg onze website www.gza.be voor meer info. Hier vindt u ook de organogrammen van onze organisatie terug.

  Delen op: